עוף בדבש עם פריקה - ארוחה שלמה בצלחת אחת!


המצרכים:

לפריקה - 

2 כוסות פריקה רך שטוף היטב- מושרה כשעה במים

כף פפריקה חריפה ומתוקה מעורבבת

כף אבקת מרק

מלח ופלפל

לעוף -

2 ירכיים

2 שוקיים

1/4 כוס שמן זית תוצרת דגניה א'

כף חרדל דיז'ון

1/2 כוס דבש טהור תוצרת דגניה א' 

כף פפריקה מתוקה

מעט מלח ופלפל

ההכנה:

כאמור משרים את הפריקה במים (כמות המים כפולה מגובהו) כשעה לפחות כדי שיהיה רך ומוכן למחצה, מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול שלו בקערה ושמים בתבנית הפיירקס.

את העוף שמים בקערה ושמים את כל חומריי התיבול ,שמן הזית , החרדל והדבש ומערבבים היטב עם הידיים תוך כדי עיסוי העוף כך שהעוף נעטף היטב במשחה שנוצרה.

מניחים את העוף על הפריקה , שמים חתיכת נייר אפייה עליו (שנייר הכסף לא ידבק לעוף)ועוטפים היטב בנייר כסף.

מכניסים לתנור בחום בינוני גבוה 180-200 מעלות למשך כשעה וחצי- כל הנוזלים והטעמים של העוף ירדו ממנו ויתבלו ויבשלו את הפריקה.

מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ,ומשאירים לעוד כרבע שעה להשחמה סופית.

מגישים בצלחת את הפריקה החריף לצד העוף.

בתאבון!
 

המתכון של פלג בכור.

גרנולה ביתית תוצרת דגניה א
אין תנאי שירות לחנות זו