שמן זית, זיתים, תמרים, תמרים מג'הול, תמרים מג'הול עסיסי, תמרים יבשים, טחינה אתיופית, שקדים, שקדים טחונים, חנות מתנות, חנות כלי בית, מארזים, מתנות, מארזים לכל כיס, תוצרת חקלאית, מרכז מבקרים, קיבוץ, חקלאים, חקלאות, משלוחים לכל הארץ.
התקשרו אלינו

טחינה

ידוע לכל, כי איכות מוצר סופי תלויה גם בחומר הגלם ממנו הוא מיוצר, והדבר נכון גם לטחינה. טחינה אתיופית היא אחד מסוגי הטחינה הנחשבים ביותר בגלל שהיא מיוצרת משומשום אתיופי שמגיע ממחוז גונדר שבאתיופיה. האיכות שלו נובעת, בין היתר, בזכות האדמה שבה הוא גדל. יצרני טחינה גולמית המיוצרת משומשום אתיופי מייצרים אותה בשיטות ייצור מודרניות. כך הם מצליחים לשמור על טעמה ועל המרכיבים התזונתיים העשירים שיש בה.

טחינה רגילה וטחינה מלאה הנטחנת יחד עם קליפת השומשום.

טחינה היא מחית של גרעיני שומשום וגם שמו של מטבל המבוסס עליה. הטחינה מהווה מרכיב חשוב בחומוס, בחלבה ובמאכלים עממיים אחרים הנפוצים במזרח התיכון, בצפון ומזרח אפריקה ובארצות ים-תיכוניות.

קיימים שני סוגי טחינה - טחינה מלאה העשויה מגרעיני שומשום שלמים עם קליפתם וטחינה חלקית העשויה רק מהרכיב הפנימי של גרעינים אלה. הטחינה החלקית מכונה גם "טחינה לבנה" אם כי שם זה אינו מדויק.

טחינה מלאה עשירה יותר מבחינת חלבון, סיבים ומינרלים מאשר טחינה חלקית

טחינה גולמית עשויה מגרגרי שומשום קלופים, קלויים וטחונים, ללא רכיבים נוספים. טחינה מלאה עשויה כמו הטחינה הגולמית הרגילה, כאשר לאחר הטחינה בריחיים מוסיפים לה מחית של קליפות שומשום, המכילים עוד חלבון, סיבים ומינרלים, כך שהערך התזונתי של הטחינה המלאה ישתנה בכל יום ייצור מאחר שמוסיפים קליפות ללא בקרה של קליפה אחת לגרעין אחד. הטחינה עשירה בחלבונים, בחומצות שומן חד בלתי רוויות, בסידן ובוויטמינים; ודלה בפחמימות.

מעולה ומעשירה סלטים וממרחים. מומלץ להכין ממרח טחינה ביתי ולא להסתמך על ממרחים קנויים. מעבר לכך טחינה משמשת מרכיב מרכזי גם בממרחים מזרחיים כגון ממרח חומוס או סלט חצילים בטחינה. 

מצוינת כרוטב לסלט ירקות. כל מה שנחוץ כדי לשדרג את העגבנייה והמלפפון, חסה חתוכה הוא להוסיף להם כשלוש כפות טחינה גולמית (אין צורך להוסיף מים – מיצי הירקות יספקו די נוזלים) ולערבב מעט יחד עם מיץ לימון, מלח ושמן זית.

לרכישת הטחינה שלנו לחץ כאן